App

Het lijkt een rustige periode te zijn geweest in Hoorn in de 2e wereldoorlog maar dat is schijn. Er zijn veel verhalen over moed, wanhoop, verraad, troost, acties en en doorzettingsvermogen.
Ons comité wil de verhalen van de oorlog levend houden en daarom hebben we zoveel mogelijk verhalen verzameld in een app.

Deze app is een speurtocht door ht Hoorn van toen en is bestemd voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.
De app  neemt je mee in het leven van de 12 jarige tweeling Anna en Freek. Hun ouders, beiden actieve verzetslieden, zijn net opgepakt door de Duitsers en zullen naar een concentratiekamp worden gebracht. De tweeling moet iets doen om hun ouders te bevrijden. Tijdens de speurtocht help jij hen met het verzamelen van een geheime code. Met die code kan je het cijferslot van de vrachtwagen openbreken en de ouders bevrijden.
Voor ouderen is op de app een wandeltocht langs de Hoorns oorlogsmonument. De app vertelt aan de hand van de monumenten over wat er gebeurd is in de stad.

Dankzij veel sponsoren is het laten bouwen van de app gelukt, al gaat het nu om een eerste opzet. De bedoeling is de app jaarlijks uit te breiden en aan te vullen. Daarvoor is ook de komende jaren de hulp van sponsoren nodig.
De app zal officieel worden gelanceerd bij de opening van de expositie in de Oosterkerk, op woensdag 19 april.
Vanaf 20 april is de app gratis te downloaden in de appstore (Apple) en de playstore (Android).

De pagina in Hier is hier te downloaden als pdf bestand.