75 jaar Vrijheid in Hoorn vieren we thuis in 2020

De Tweede Wereldoorlog eindigde 75 jaar geleden. Dat zouden we groots gaan vieren in het hele land – ook in Hoorn, Blokker en Zwaag. Maar onze vrijheid vieren we dit jaar thuis. Dit jaar kan in Hoorn online herdacht worden op 4 mei. En op 5 mei kunnen we massaal de vlag uithangen in Hoorn.

Stille Tocht: toespraak van de burgemeester
De Stille Tocht lopen we niet met elkaar, maar via een Facebooklivestream kan iedereen op 4 mei thuis kijken naar een live-reportage vanuit Hoorn: ‘De Stilste Tocht ooit in Hoorn’. Ook op de website vrijheidinhoorn.nl is deze uitzending te volgen. Beleef de herdenking met de kranslegging van Eddy Boom, voorzitter van Comité 40-45 Hoorn, en burgemeester Jan Nieuwenburg. Na de speech van de burgemeester klinkt het Wilhelmus op het carillon vanuit de Grote Kerk Hoorn. Daarna volgt de documentaire ‘De oorlog van mijn vader’ van Joost Schrickx die gratis thuis te volgen is.

Heel Hoorn Vlagt op 5 mei
Op 5 mei wordt een (eerder opgenomen concert) van het Hoorns Harmonie Orkest, met een woord vooraf door onze burgemeester getoond. Daarnaast kunnen we in Hoorn toch de vrijheid vieren door massaal samen te ‘vlaggen’. Heel Hoorn Vlagt op 5 mei. Doe je mee? Zo kleuren we de stad en vieren we toch gezamenlijk de vrijheid.

Want ook dit jaar gaan we vrijheid vieren in Hoorn.
Omdat vrijheid nooit vanzelfsprekend is – zeker nu niet.